Ukulele Magyarország
KOSÁR MEGNYITÁSA
KERESÉS
KÖZÖSSÉGI OLDALAK
Ukulele Magyarország
Magyar Ukulele Klub
Ukulele Hungary csatorna
Instagram
Twitter

Ukuleletanfolyamok és egyéni ukuleleórák Gáll Tamással
Az Ukuleletanfolyamok részvételi díja OTP SZÉP-kártyával is fizethető!

  • Regisztrálj / lépj be az OTP SZÉP-kártya oldalán.
  • Jobb oldalon kattints az "Előlegfizetés"-re!
  • Az "Elfogadóhely-kereső" szöveges mezőbe gépeld be, hogy "ukulele".
  • Amikor megjelenik, hogy "ukulele.hu", kattints rá!
  • Az összegnél töltsd ki a tanfolyam díját!
  • Közlemény legyen a tanfolyam dátuma és a résztvevő neve!
  • A CVC-kódnál add meg a kártyád háromjegyű biztonsági kódját!
  • Válassz zsebet (2022. szeptember 30-ig bármelyiket választhatod)!
  • Alul a zöld gombra kattintással lépj tovább, és pillanatokon belül meglesz a fizetés.

Kedves (Leendő) Tanítványom, Ukulelés Társam!

Köszönöm, hogy az általam indított ukuleletanfolyamok iránt érdeklődsz. A rövid bemutatkozásomat ide kattintva olvashatod. Ha kíváncsi vagy arra, mit gondolok a tanításról, akkor szeretettel ajánlom a figyelmedbe az "Így ukuleléztek Ti" című blogbejegyzésemet. Kérlek, tanulmányozd át az alábbiakat, hogy a tudásszintednek és érdeklődésednek megfelelő tanfolyamra tudj jelentkezni.

Ukuleletanfolyam I.
Ukuleletanfolyam II.
Ukuleletanfolyam III.
Céges rendezvény
IGÉNY SZERINT
ISMERTETŐ

Ha adott tanfolyam nincs meghirdetve, a jövőbeli részvételi szándékodat jelezheted bármiféle elkötelezettség nélkül.

A tanfolyamaimat saját módszertanom alapján építettem fel. Az elmúlt több mint 30 évnyi zenetanulás alapján tudom, hogyan érdemes nekiállni a hangszertanulásnak, melyek azok az alapkövek, amelyeket le kell fektetni ahhoz, hogy később akár saját magunktól is hatékonyan tudjunk fejlődni. A tanfolyamok létszáma korlátozott, hogy minden résztvevőre külön-külön is oda tudjak figyelni. Arra törekszem, hogy a tanfolyamok érdekesek, játékosak legyenek, és olyan mennyiségű tudást adjak át, amelyekre alapozva mindenki tudja folytatni a tanulást otthon is. Eljátszok nektek ukulelére feldolgozott dalokat is (tanfolyamtól függ, hogy melyeket), és részletesen beszélünk arról, hogyan lehet, illetve érdemes egy-egy dalt előadni ukulelén. Bízom benne, hogy a résztvevők a nap végén egy zenei élménnyel gazdagabban térnek haza, és örömmel folytatják az ukuleletanulmányaikat. A tanfolyamaimra azokat is szeretettel várom, akik korábban részt vettek már a tanfolyamon, de szeretnének ismételni, más ukulelésekkel megismerkedni és együtt zenélni.

A tanfolyamok mellett egyéni ukuleleórákat is szoktam adni. Ha érdekel, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot, és írj meg minden lényeges információt az ukuleletudásodról: kb. milyen szinten játszol, milyen dalokat szoktál játszani, milyeneket szeretnél tanulni, miben szeretnél fejlődni stb. Nagyon sokat segít, ha akár egy rövid videóban megmutatod a tudásodat, és elmagyarázod, mire lenne igényed a hangszertanulásban. Egyéni órákra személyesen és online is sor kerülhet Messengeren, Viberen, Zoomon, Google Meet-en, Skype-on stb. A további részleteket e-mailben egyeztetjük.

Mielőtt jelentkezel bármelyik tanfolyamra, azt is gondold át, hogy a tanfolyamot követően lesz-e időd, energiád, kitartásod a gyakorláshoz, hiszen akkor éri meg igazán elvégezned a tanfolyamokat, ha az ott megszerzett információkat a későbbiekben szorgalmas gyakorlással valódi tudássá érleled.


Ukuleletanfolyam I. (teljesen kezdőknek)

Ezt tanfolyamot azoknak ajánlom, akik még semmit nem tudnak az ukuleléről, akkordokról, zeneelméletről, vagyis ezen a tanfolyamon zenei előképzettség nélkül is részt lehet venni. A nulláról kezdjük az ismerkedést a hangszerrel és a hangokkal, akkordokkal. Elsőként megismerkedünk azzal, hogyan kell helyesen tartani az ukulelét, miként kell behangolni. Az akkordok, a ritmusok (és a ritmizálás) világa a másik nagy téma, amellyel foglalkozunk játékosan, abszolút interaktívan és teljesen alap szinten. A tanfolyam célja az, hogy néhány gyakorlati példán (szuperjó dalokon) keresztül elinduljunk az ukuleletanulás (zenetanulás) útján, és legalább az alapakkordokkal (C-dúr, A-moll, F-dúr, G-dúr) és az alap ritmizálással tisztában legyünk.

Azt senkinek sem ígérem, hogy a tanfolyam végére megtanul ukulelézni, hiszen bármilyen egyszerű hangszerről is van szó, időt és munkát kell belefektetni abba, hogy minél több akkordot tudjunk fejből, gördülékenyen menjenek az akkordváltások és ritmizálás. Azt viszont megígérem, hogy információkkal, tudással és - remélhetőleg - egy zenei élménnyel gazdagabban megy majd haza, melyekből táplálkozva fel tudja építeni a napi ukulelegyakorlás rutinját.

A teljesen kezdők figyelmét felhívom arra is, hogy amennyire csak lehet, rövid körmökkel jöjjenek, a hosszú köröm komoly akadályozó tényező lehet az akkordok lefogásában. Hosszú körmöktől, műkörmöktől kéretik tehát megszabadulni, ennyi "áldozattal" jár az ukuleletanulás.


Időpont: Egyelőre nincs kitűzött dátum. A tanfolyam általában 9:00-től 16:00 óráig tart.

Korhatár: Az alsó korhatár 14 év. Az anyag töménysége, módszertana és a tanfolyam hosszúsága feltételezi a kitartó, egész napos figyelmet.

Minimimális / maximális létszám: 10 / 18 fő.

A tanfolyam díja: 18.000,- Ft / fő (alanyi áfamentes szolgáltatás). Aki ugyanezen a tanfolyamon részt vett már, 10%-os kedvezménnyel ismételhet, de a jelentkezésnél előnyt élveznek az új jelentkezők. A tanfolyam díját a jelentkezést követően 3 napon belül kell befizetni, az ehhez szükséges adatokat e-mailben kapják meg a jelentkezők.

Ha valaki szeretné elvégezni az I-es és a II-es tanfolyamot is, számára mindkét tanfolyam díjából 10% kedvezmény biztosított!

Helyszín: Budapesten általában a belvárosban. A pontos helyszínt a tanfolyam meghirdetésekor írjuk ki.

Ukuleletanfolyam II. ("majdnem" kezdőknek, újrakezdőknek)

Ez a tanfolyam az Ukuleletanfolyam I. folytatása, melyre az is jelentkezhet, aki azon nem vett részt, de az alábbiak alapján érdekli a tanfolyam anyaga. A tanfolyam azoknak a majdnem kezdőknek (újrakezdőknek) szól, akik néhány alapakkorddal tisztában vannak (C-dúr, A-moll, F-dúr, G-dúr), esetleg 1-2 további akkordot is ismernek, de szeretnének még többet megtanulni, és az akkordok logikáját is szeretnék megérteni. Érintjük a transzponálás kérdését, valamint néhány további ritmizálási és pengetési technikát megtanulunk.

Ezen a tanfolyamon kicsit megdolgozom a hallásotokat, zenei figyelmeteket. Mindezt igyekszem játékosan és érdekesen tálalni zenei feladatokkal és meglepetésekkel fűszerezve.

Mivel nincs két egyforma ukuleletudással rendelkező játékos, így jelentkezéskor azzal is tisztában kell lenni, hogy feltehetően lesz olyan része a tanfolyamnak, amelyik számodra már - legalább részben - ismerős lesz. Ha nincs számodra ismeretlen akkord (bármilyet ki tudsz keresni), a modális skálák és az akkordok a kisujjadban vannak, a transzponálás álmodból felébresztve is megy, és hallás után bármit lejátszol, akkor ez a tanfolyam nem neked való (persze ebben az esetben is szeretettel várlak, de nagy valószínűséggel nem fogsz sok újdonságot hallani). Ha viszont a felsoroltak többsége újdonság a számodra, gyere, és tanuljunk, zenéljünk együtt!


Időpont: Egyelőre nincs kitűzött dátum. A tanfolyam általában 9:00-től 16:00 óráig tart.

Korhatár: Az alsó korhatár 14 év. Az anyag töménysége, módszertana és a tanfolyam hosszúsága feltételezi a kitartó, egész napos figyelmet.

Minimimális / maximális létszám: 10 / 18 fő.

Az augusztus 28-i tanfolyamra betelt a létszám, nem tudok több jelentkezést fogadni!

A tanfolyam díja: 18.000,- Ft / fő (alanyi áfamentes szolgáltatás). Aki az I-es tanfolyamon részt vett már, 10%-os kedvezményben részesül, továbbá aki ezt a II-as tanfolyamot ismételni szeretné, szintén 10% kedvezményben részesül. A tanfolyam díját a jelentkezést követően 3 napon belül kell befizetni, az ehhez szükséges adatokat e-mailben kapják meg a jelentkezők.

Ha valaki szeretné elvégezni az I-es és a II-es tanfolyamot is, számára mindkét tanfolyam díjából 10% kedvezmény biztosított!

Helyszín: Budapesten általában a belvárosban. A pontos helyszínt a tanfolyam meghirdetésekor írjuk ki.

UKULELETANFOLYAM III.

Ez a tanfolyam az Ukuleletanfolyam II. folytatása, melyre az is jelentkezhet, aki azon nem vett részt, de az alábbiak alapján érdekli a tanfolyam anyaga.

Ez a tanfolyam azoknak szól, akiknek már a barré akkordok is ismerősek, az akkordváltásokkal barátságban vannak, és sok-sok gyakorlati példán keresztül szeretnék mélyíteni a tudásukat. Az Ukuleletanfolyam II. folytatásaként és a III. megalapozásaként átismételjük a barré akkordokat. Ezt követően zeneelméleti betekintéssel kiderítjük az akkordok mögötti logikai összefüggéseket. Gyakoroljuk az akkordváltásokat, valamint a ritmizálást. Elmerülünk a blues témájában (skálák, blues-hangok), játszunk különböző kíséreteket, és megpróbálkozunk az improvizációval. Megpróbálunk egy-egy közismert dalt együtt feldolgozni.

A hallásotokat az Ukuleletanfolyam II.-höz hasonlóan szeretném gyúrni érdekes gyakorlatokkal és csoportbontásban megoldandó feladatokkal.

Mivel nincs két egyforma ukuleletudással rendelkező játékos, így jelentkezéskor azzal is tisztában kell lenni, hogy feltehetően lesz olyan része a tanfolyamnak, amelyik számodra már - legalább részben - ismerős lesz. Ha a barré akkordok nem jelentenek gondot, a triolázás a kisujjadban van (akár szó szerint), a blues-körökről és -skálákról mindent tudsz, a dalfeldolgozásokat könnyedén megoldod, akkor ez a tanfolyam nem neked való (persze ebben az esetben is szeretettel várlak, de nagy valószínűséggel nem fogsz sok újdonságot hallani). Ha viszont a felsoroltak többsége újdonság a számodra, gyere, és tanuljunk, zenéljünk együtt!


Időpont: Egyelőre nincs kitűzött dátum. A tanfolyam általában 9:00-től 16:00 óráig tart.

Korhatár: Az alsó korhatár 14 év. Az anyag töménysége, módszertana és a tanfolyam hosszúsága feltételezi a kitartó, egész napos figyelmet.

Minimimális / maximális létszám: 10 / 18 fő.

A tanfolyam díja: 18.000,- Ft / fő (alanyi áfamentes szolgáltatás). Aki az I-es vagy a II-es tanfolyamon részt vett már, 10%-os kedvezményben részesül, továbbá aki ezt a III-as tanfolyamot ismételni szeretné, szintén 10% kedvezményben részesül. A tanfolyam díját a jelentkezést követően 3 napon belül kell befizetni, az ehhez szükséges adatokat e-mailben kapják meg a jelentkezők.

Helyszín: Budapesten általában a belvárosban. A pontos helyszínt a tanfolyam meghirdetésekor írjuk ki.

KÖZÖS UKULELÉZÉS MINT (CÉGES) RENDEZVÉNY

Amint azt tudjuk, a közös zenélésnek közösségteremtő és -formáló ereje van. Nincs ez másképpen az ukulelével sem, sőt az ukulele a kis mérete és a különlegessége miatt rögtön belopja magát az emberek szívébe. Nem találkoztam még olyan emberrel, aki közömbös lett volna a hangszer iránt: mindenki mosolyogva és érdeklődve veszi kézbe az ukulelét, és kíváncsian pengeti végig a húrjait, hogy vajon milyen hangja lehet ennek a gitárhoz hasonló fura kis remekműnek.

Tisztelt Cégvezetők, Rendezvényszervezők!

Ha kollégáikat szeretnék meglepni egy egésznapos zenei programmal, szíves figyelmükbe ajánljuk az "UKULELETANFOLYAM I." ismertetőjét. Lehetőség van rövidebb ukulelebemutatóra, interaktív mini koncertre is. A zenei élményt nyújtó programokat olyanoknak is ajánljuk, akik eddig még sohasem tanultak semmilyen hangszeren. A programok megvalósítására külső helyszínen is sor kerülhet. Kérjük, hogy igényüket, egyedi elképzeléseiket szíveskedjen megosztani velünk az alábbi gombra kattintva. Köszönöm!

Élménybeszámolók

Gáll Tamás 2022-08-24
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyien leszünk a tanfolyamon, mert ilyenkor még sokan nyaralnak, élvezik az utolsó nyári napokat, de legnagyobb örömömre majdnem teljesen megtelt a terem, és 15 lelkes ukuleléssel kezdtük meg 2022. augusztus 21-én 9 órakor a 12. ukuleletanfolyamot. Reggel...

Gáll Tamás 2022-05-09
Tegnap tartottuk a 10. ukuleletanfolyamot Budapest szívében, az V. kerületi Aranytíz Kultúrházban. Távolinak tűnik most már az a március végi nap, amikor a helyszínnel egyeztettem tegnapi I-es és a vasárnap következő II-es tanfolyam időpontjáról. Aztán olyan gyorsan...

Gáll Tamás 2022-02-14
Szuper volt a tegnapi II-es tanfolyam! Annyira jól éreztem magam, és remélem, hogy Ti is, kedves Résztvevők ! Átvettünk pengetési technikákat, gyakoroltuk a ritmizálást, megismerkedtünk az ukulele nyakán a hangokkal, és rengeteg akkordot memorizáltunk, aztán átültettük...

Gáll Tamás 2022-02-07
Tegnap, azaz 2022. február 6-án szokatlanul jó időre ébredtem, az évszak ellenére nem volt hideg (nem mintha túl sok havat kellett volna lapátolnom ezen a télen ). Gyorsan bepakoltam az ukuleléket, laptopot, projektort az autóba, és indultam az Aranytíz Kultúrházhoz. Szeretném...

Gáll Tamás 2021-09-06
A múltheti, nyárvégi I-es ukuleletanfolyam folytatásaként tegnap II-es tanfolyamot tartottam. A délelőtt folyamán új akkordokkal ismerkedtünk, délután pedig a zeneelméleti alapok és a barré akkordok következtek. Tömény és sok anyagot tekintettük át. Úgy...

Gáll Tamás 2021-08-30
A júniusi tanfolyamokat követően sorban kaptam a leveleket, Facebook-os üzeneteket, amelyekben érdeklődtetek az újabb tanfolyamokról, így nem voltam rest, augusztus 29-re és szeptember 5-re szerveztem I-es és II-es tanfolyamot . Tegnap, azaz 2021. augusztus 29-én a szokásosnál hűvösebb,...

Gáll Tamás 2021-06-14
A lezárások hosszú hónapjai alatt nagyon sok levelet kaptam, amelyben jeleztétek, hogy szeretnétek részt venni a következő ukuleletanfolyamon. Nos, ahogy elkezdték feloldani a korlátozásokat, azonnal nekiláttam az ukuleletanfolyamok szervezésének, és legnagyobb örömömre...

Gáll Tamás 2021-06-20
Június 20-án tartottam az Ukuleletanfolyam II-t, amelyre olyanok jelentkezését vártam, akik már nem kezdők, és megvannak az ukulelés alapismereteik. A II-es tanfolyam célja az volt, hogy ezeket az alapismereteket bővítsük és zeneelméleti betekintéssel "értelmet nyerjenek"...

Gáll Tamás 2020-08-31
Augusztus utolsóelőtti napján - tegnap - 15 nagyon lelkes kezdő ukuleléssel találkoztam Budapest belvárosában egy hangulatos helyszínen. Egy kedves ukulelés kolléganővel együtt érkeztünk, így a cipekedésben és a terem berendezésében sokat tudott segíteni,...

Gáll Tamás 2020-01-13
Szerintem a tanfolyamot tartó emberek általában nem szoktak élménybeszámolót írni a tanfolyamaikról, de nekem valahogy ez a szokásommá vált. Ugyanis egy-egy tanfolyam nekem nagy élmény (remélem, a résztvevőknek is ), sok új emberrel ismerkedem meg, akiket öröm...

Gáll Tamás 2019-11-18
Pedig azt hittem, hogy erről nem fogok írni, de egyszerűen nem bírom ki, annyira jó volt ! Tegnapelőtt kilenc nagyon lelkes kezdő ukulelés érkezett a Nyugati téri Alexandra könyvesház legfelső szintjére a nemrég meghirdetett ukuleletanfolyamra. Szombat délelőtt 10 óra után...